Badania naszych miodów
Nasze miody co roku badamy w Laboratorium Badania Jakości Produktów Pszczelich w Puławach. Co roku uzyskujemy bardzo dobre wyniki, które potwierdzają najwyższą jakość naszych miodów.
Analiza Pyłkowa
Jest to najlepsze potwierdzenie, że miń. w naszych miodach nie zostały domieszane miody spoza Polski np. z Chin. Badanie to sprawdza aktywność enzymatyczną miodu, która informuje nas czy miód nie został przegrzany i czy nie ma podwyższonego poziom szkodliwego dla zdrowia HMF (związku chemicznego, który powstaje miń. w wyniku długotrwałego przechowywania oraz ekspozycji na warunki termiczne), oraz czy miód zachowuje swoje naturalne biologiczne właściwości.
Analizy zawartości substancji chemicznych
Badanie, które sprawdza, czy w miodzie nie znajdują się pozostałości po środkach ochrony roślin (np. trujących pestycydów), oraz preparatów używanych w leczeniu pszczół (zwłaszcza produktów rozpadu amitrazy - czyli środka chemicznego, którego w naszej pasiece nie stosujemy, jednak jest powszechnie stosowany przez wielu pszczelarzy).